Vriezenveenseweg Wierden

Architect: Weghorst Architectuur

Volume: 660 m³

Het gebouw is opgedeeld in twee volumes. In het voorste volume bevindt zich de ruime woonkamer en semi-open keuken met kookeiland. De woonkamer heeft een bijna zes meter hoge raampartij tot in de nok van de kap. Een overvloed aan licht en een optimaal contact met buiten zijn gegarandeerd. In het achterste traditioneel gebouwde volume bevinden zich een tv-/speelkamer, bijkeuken, kantoor en toiletruimte. Op de verdieping is er ruimte voor drie slaapkamers, een inloopgarderobekast, bergruimte en een badkamer met bad, douche, dubbele wastafel en toilet. Het achterste volume is traditioneel gebouwd met een hand gevormde gevelsteen. Het voorste volume is daarentegen gebouwd met aan de buitenzijde onbehandeld western red cedar. Door deze combinatie van natuurlijke bouwmaterialen straalt de woning een zekere rust uit en vormt het een eenheid met zijn omgeving, met als bijzondere overgang het grote overdekte terras op het zuiden.